Vragen over accu's

Vervalt de garantie op mijn apparaat als ik een niet originele merk accu koop?

Nee, je bent vrij om een vervangende merk accu te kopen voor uw apparaat. De garantie vervalt hierbij niet. Onze vervangende accu's zijn allemaal goedgekeurd en voldoen aan alle Europese richtlijnen.


Hoe lang kan een accu ongebruikt blijven?

Wanneer je accu’s in een droge, koele en schone omgeving houdt, dan kunnen ze onbeperkt behoudt blijven. Als er wel vocht bij de accu komt, versnelt dat het zelfontladingsproces en ontlaadt (vooral de gevulde accu) zich snel.


Hoe werkt een accu?

Een accu is een kunststof bak gevuld met zwavelzuur en daarin zitten loodplaatjes. Doordat deze 2 stoffen zich mengen ontstaat er een chemische reactie. Er ontstaat een spanningsverschil doordat het bestaat uit positieve en negatieve platen.


Hoe is een accu opgebouwd?

Een accu bestaat uit 6 even grote deeltjes (ook wel cellen genoemd). Er wordt dus gezegd dat er 6 cellen per accu zijn. In elke cel zitten 2 positieve en 2 negatieve platen. Die platen worden gescheiden door een separator (kunststof plaatje) en dat zorgt ervoor dat er geen kortsluiting kan ontstaan. Elke cel is ongeveer 2.1 volt, dus door ze in serie te schakelen ontstaat er 12.6 volt.


Even geduld...