AAA batterijen

Batterijen KennisbankBatterijen soorten → AAA-batterijen

AAA batterijen


Een AAA batterij bestaat uit een elektrochemische cel(len), waarbij de chemische samenstelling wordt omgezet in elektrische energie. Anders dan op het lichtnet levert een batterij die wij allemaal kennen een gelijkspanning (DC) terwijl in woningen een wisselspanning gebruikt wordt (AC). De gebruikte gelijkspanning is een veilige spanning die over korte afstanden zal gebruikt worden.

AAA batterijen worden ook aangeduid als LR03 , MN2400 , AM-4 , AM4, UM-4 , UM4 , micro en potlood. De IEC code voor AAA batterijen is LR03 batterijen. De capaciteit (mAh) varieert per type; hoe hoger de capaciteit, hoe langer de batterij meegaat. Het voltage ligt meestal rond de 1.5 volt. Wij leveren uitsluitend A-merk batterijen, zodat je verzekerd bent van kwaliteit.Welke soort AAA batterijen zijn er?

AAA batterijen zijn in verschillende soorten verkrijgbaar:


De volgende AAA batterijen zijn bij ons verkrijgbaar: LR03


AAA batterijen batterijkopen.nl

Waar zitten AAA batterijen in?

De AAA batterijen zijn gemaakt om extra lang mee te gaan. AAA batterijen zijn compact en licht van gewicht maar duurzaam in gebruik. Ideaal voor de apparaten die veel energie verbruiken. De alkaline AAA LR03 batterijen zijn geschikt voor vrijwel alle toepassingen, ze worden onder andere gebruikt voor het voeden van speelgoed, voor in klokken. Alleen voor toepassingen waarbij veel vermogen noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor camera's en flitsers raden wij de lithium varianten aan. Lithium batterijen gaan tot 7x langer mee dan alkaline batterijen. Dit maakt ze zeer geschikt voor apparaten met een hoge stroomvraag.

Wil je batterijen die je kunt hergebruiken? Kies dan voor de oplaadbare variant. Iets duurder, maar gaan dan ook langer mee. Vergeet niet een batterijoplader aan te schaffen.


Hoelang gaan AAA batterijen mee?

Door zelfontlading van de batterijen, gaat na enige tijd de energie verloren. Ook als ze niet gebruikt worden, verliezen ze elke dag een klein beetje energie. De mate van zelfontlading is uiteraard afhankelijk van allerlei factoren, zoals temperatuuromstandigheden. Omdat een batterij bij lang bewaren z’n energie verliest, heeft een batterij een houdbaarheidsdatum. Alkaline batterijen zijn zo’n 5 jaar houdbaar. Op onze AAA batterijen zit 1 jaar garantie.


Wat zijn de beste AAA batterijen?

Bij niet-oplaadbare batterijen is er geen verband tussen prijs en prestaties. Uiteraard moet je wel kritisch zijn zodra batterijen voor een stuntprijs worden aangeboden. Het kan zomaar zo zijn dat het een partij batterijen is, die bijvoorbeeld te lang in de zon hebben geleden. Het gevolg is dat de kwaliteit van de batterij hierdoor flink achteruit gaat en daardoor heeft de batterij een kortere levensduur.

Bij oplaadbare batterijen kan er wel een verschil zijn tussen prijs en prestaties. Belangrijk bij oplaadbare batterijen is de veiligheid, omdat de batterij voor lange tijd vaak wordt herladen. Hoe meer power de batterij heeft, aan des te hogere veiligheidseisen moet het voldoen. En je voelt het misschien al aankomen, maar dan worden de productiekosten ook hoger, die weer worden doorberekend in de eindprijs. Oftewel, hoe meer power, des te meer eisen, des te hoger de prijs.Onze merken voor AAA batterijen:
Duracell
Energizer
Varta
Panasonic
sanyo

Even geduld...