AA batterijen

Batterijen KennisbankBatterijen soorten → AA-batterijen

AA batterijen


Een AA batterij bestaat uit elektrochemische cellen, waarbij de chemische samenstelling wordt omgezet in elektrische energie. Anders dan op het lichtnet levert een batterij die wij allemaal kennen een gelijkspanning (DC) terwijl in woningen een wisselspanning gebruikt wordt (AC). De gebruikte gelijkspanning is een veilige spanning die over korte afstanden zal gebruikt worden.

AA batterijen worden ook aangeduid als LR6, LR06, mignon, MN1500, penlite, penlight. De IEC code voor AA batterijen is LR6 batterijen. De capaciteit (mAh) varieert per type; hoe hoger de capaciteit, hoe langer de batterij meegaat. Het voltage ligt meestal rond de 1.5 volt. Wij leveren uitsluitend A-merk batterijen, zodat je verzekerd bent van kwaliteit.Welke soort AA-batterijen zijn er?

AA batterijen zijn in verschillende soorten verkrijgbaar:


Bij ons zijn de volgende AA batterijen verkrijgbaar: LR06


AA batterijen batterijkopen.nl

Waar worden AA batterijen voor gebruikt?

De alkaline AA LR6 batterijen zijn geschikt voor vrijwel alle toepassingen, ze worden onder andere gebruikt voor het voeden van kleine apparaten, variërend van afstandsbedieningen en portable speakers tot bodypacks voor draadloze microfoons. AA alkaline batterijen zijn de meest verkochte alkaline batterijen. AA lithium batterijen gebruik je bij zwaardere toepassingen.


Wat zijn de beste AA batterijen?

Bij niet-oplaadbare batterijen is er geen verband tussen prijs en prestaties. Uiteraard moet je wel kritisch zijn zodra batterijen voor een stuntprijs worden aangeboden. Het kan zomaar zo zijn dat het een partij batterijen is, die bijvoorbeeld te lang in de zon hebben geleden. Het gevolg is dat de kwaliteit van de batterij hierdoor flink achteruit gaat en daardoor heeft de batterij een kortere levensduur.

Bij oplaadbare batterijen kan er wel een verschil zijn tussen prijs en prestaties. Belangrijk bij oplaadbare batterijen is de veiligheid, omdat de batterij voor lange tijd vaak wordt herladen. Hoe meer power de batterij heeft, aan des te hogere veiligheidseisen moet het voldoen. En je voelt het misschien al aankomen, maar dan worden de productiekosten ook hoger, die weer worden doorberekend in de eindprijs. Oftewel, hoe meer power, des te meer eisen, des te hoger de prijs.


Hoelang gaan AA batterijen mee?

Door zelfontlading van de batterijen, gaat na enige tijd de energie verloren. Ook als ze niet gebruikt worden, verliezen ze elke dag een klein beetje energie. De mate van zelfontlading is uiteraard afhankelijk van allerlei factoren, zoals temperatuuromstandigheden. Omdat een batterij bij lang bewaren z’n energie verliest, heeft een batterij een houdbaarheidsdatum. Alkaline batterijen zijn zo’n 5 jaar houdbaar. Op onze AA batterijen zit 1 jaar garantie.


Wanneer zijn AA batterijen leeg?
Onze merken voor AA batterijen:
Duracell
Energizer
Varta
Panasonic
GP


Even geduld...