Warmtecamera accu

Batterijen KennisbankAccu soorten → Warmtecamera accu

Warmtecamera accu


Accu voor jouw warmtecamera kopen? Of is het tijd om de accu te vervangen? Het is natuurlijk van belang dat een warmtebeeldcamera langdurig de gewenste prestaties kan leveren. Wij bieden originele accu's van MSA en vervangende accu's voor verschillende merken als, MSA Evolution, Bullard en Dräger. De vervangende warmtebeeldcamera accu's zijn qua kwaliteit net zo goed als de originele accu's, maar zijn veel voordeliger. Warmtebeeldcamera accu’s koop je snel en voordelig bij Batterijkopen.nl. Ook handig om te gebruiken als tweede accu.Welke soorten warmtecamera accu's zijn er?

Wij verkopen warmtecamera originele accu's van MSA en heel veel verschillende accu's geschikt voor:Warmtecamera accu's batterijkopen.nl


Wat is een warmtecamera?

Een warmtecamera wordt ook wel warmtebeeldcamera, infraroodcamera of thermografische camera genoemd. De camera neemt beelden waar met infrarood straling. Zo kun je de temperatuur van objecten, mensen of dieren waarnemen. Een warmtecamera kan zelfs een temperatuurverschil van 0,05°C waarnemen. Een warmtecamera is voorzien van een accu, zonder accu kunnen er geen stralingen worden opgenomen.


Hoe werkt een een warmtecamera?

De lens van de warmtecamera vangt de infraroodstraling op en zet die om in elektrische signalen. Deze signalen worden doorgestuurd naar een chip, die de infraroodstraling omzet in een beeld op het scherm. Dit beeld heet een thermogram. Het beeld wordt in bepaalde kleuren getoond. Zo’n thermogram is een visuele weergave van de gemeten temperaturen. Hoge temperaturen hebben vaak een rode kleur en lage temperaturen een blauwe kleur. De temperatuur schaal staat op je beeldscherm weergeven.


Waar wordt een warmtecamera voor gebruikt?

De warmtecamera is uitgevonden door het Amerikaanse leger om een vijandige post door de camouflage heen te zien. De thermische straling was al eerder ontdekt. In 1879 ontdekte de Oostenrijkse natuurkundige Jožef Stefan dat de elektromagnetische straling van een voorwerp afhangt van de temperatuur. Nu wordt de warmtebeeldcamera heel breed toegepast. De warmtecamera kun je voor heel veel doeleinden inzetten. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt voor de inspectie van gebouwen om constructiefouten op te sporen. Ook de politie maakt gebruik van warmtecamera’s bij de opsporing van wietplangtages, opsporen van verdachte personen, etc. Ook in de installatiebranche worden ze veel ingezet om thermische afwijkingen op te sporen.


Even geduld...