Loodaccu

Batterijen KennisbankAccu soorten → Loodaccu

Loodaccu


Loodaccu's zijn geschikt voor allerlei toepassingen zoals wind- en zonne energie, alarmsystemen, brandmeldsystemen, meetapparatuur, boten en elektrische rolstoelen, steppen, scooters en zo zijn er nog veel meer toepassingen. Bovendien hebben loodaccu's de volgende voordelen:

  • AGM loodaccu's zijn uitgerust met een hoog energievermogen
  • De cyclische levensduur van een AGM loodaccu is 3 keer zo lang dan een klassieke accu
  • Uitstekend cyclisch vermogen
  • Ideaal toe te passen voor zeer divers gebruik als stationair, cyclisch en hoge stromen
  • Een zeer lage zelfontlading
  • Onderhoudsvrij, lekvrij


Welke soorten loodaccu's zijn er?

Wij verkopen loodaccu's van verschillende merken:Loodaccu's batterijkopen.nl


Wat is een loodaccu?

Onze loodaccu's, ook wel AGM accu's, zijn accu’s waarbij het aanwezige elektrolyt vastgehouden wordt door speciale glasvezelmatten. De accu’s zijn onderhoudsvrij. Deze accu's kunnen niet lekken, meer dan 99% van het gas dat ontstaat bij gebruik wordt hergebruikt en de accu’s kunnen in elke positie gemonteerd worden. Zoals hierboven al wordt aangegeven, zijn loodaccu's geschikt voor veel verschillende toepassingen.


Hoe laad je een loodaccu?

Loodaccu's laad je op met een loodaccu lader. Een goede lader begint met een kleine stroom en bouwt deze op tot de maximaal laadstroom. Loodaccu’s mogen niet te ver ontladen worden. Ook mogen ze niet te lang ontladen blijven. Het loodsulfide kan gaan klonteren, waardoor de accu onbruikbaar wordt. Het is van belang dat je de loodaccu laadt met de juiste capaciteit. Een loodaccu mag met maximaal 30% van zijn eigen capaciteit geladen worden. Als de lader te weinig capaciteit heeft, wordt de accu minder goed opgeladen. Het gevolg is dat de accu leeg zal raken en uiteindelijk kapot zal gaan. Als een lader te veel capaciteit heeft, kan de warmte niet ontsnappen uit de accu. Het gevolg is dat de accu helemaal bol kan gaan staan. Uiteindelijk zal de accu kapot gaan.


Hoelang gaat een loodaccu mee?

De cyclische levensduur van een AGM loodaccu is 3 keer zo lang dan een klassieke accu. De levensduur van loodaccu’s wordt grotendeels bepaald door de mate van ontlading en het aantal keer dat de loodaccu geladen wordt.Onze merken voor loodaccu's:
Cellpower
Multipower
Panasonic
PBQ
Security battery
Yuasa

Even geduld...