Wat is het verschil tussen een cyclische AGM accu en gel accu?

AGM accu's en Gel accu's hebben veel overeenkomsten, zoals dat ze beide in alle mogelijke posities gemonteerd kunnen worden. Ook zijn beide type accu's lekvrij en onderhoudsvrij. Maar wat zijn de verschillen?


Voor- en nadelen van een cyclische AGM accu

Bij AGM (Absorbent Glass Mat) accu’s is de elektrolyt door middel van capillaire werking geabsorbeerd in een glasvezel mat die geklemd is tussen de platen. AGM accu’s in vergelijkingmet gel accu’s zijn meer geschikt voor het leveren van hoge stroom gedurende korte tijd. Een AGM accu heeft meer capaciteit dan een gel accu, een lagere weerstand en is minder gevoelig bij afwijkende laagspanning. AGM accu's zijn goedkoper om te produceren.


Voor- en nadelen van een Gel accu

Bij gel accu's is het elektrolyt als gel geïmmobiliseerd. In vergelijking met AGM accu’s hebben gel accu’s over het algemeen een langere levensduur. Een gel accu heeft minder capaciteit dan een AGM accu, een hogere weerstand en is gevoelig bij afwijkende laagspanning. Daarnaast zijn ze zijn beter bestand tegen trillingen. Gel accu's zijn duurder om te produceren.


Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 088-5008420, mailen naar info@batterijkopen.nl of te chatten.