Tips wat je vooral niet moet doen met batterijen in dit warme weer

 

Poehh wat een warmte!

Heb jij het ook zo warm? De hele week schieten de temperaturen in het land boven de 30 graden. Het RIVM heeft zelfs het nationale hitteplan voor een groot deel van Nederland geactiveerd. Buiten het feit dat je goed voor jezelf moet zorgen in deze temperaturen, is het ook belangrijk om te weten waar je nog meer voor moet zorgen. Want wist je dat hitte de grootste vijand is van accu’s en batterijen.


Tips voor batterijen in tropische temperaturen

Wij geven je enkele tips hoe je het beste om kunt gaan met batterijen in deze tropische temperaturen.


Batterijen hebben meer moeite met warm weer om de gevraagde energie te leveren. De hitte zorgt er voor dat de batterij snel veroudert en het zorgt voor een snelle zelfontlading. Zorg ervoor dat accu’s en batterijen hoe dan ook niet in de zon komen te liggen. De ene batterijsoort is overigens beter bestand tegen extreme weersomstandigheden dan de andere.


Wanneer je een batterij wel bloot staat aan de zon bestaat de kans op oververhitting van de cel(len) en kan de batterij openbarsten.


Het blootstellen van batterijen aan een temperatuur van meer dan 20 graden heeft een zeer negatief effect op de levensduur. De levensduur zal verminderen wanneer je accu’s en batterijen wel blootstelt aan temperaturen boven de 20 graden.


* Dit artikel heeft betrekking op loodaccu’s en (alkaline)batterijen.