Accu's en batterijen voor hengelsporters

 

Dagje vissen? Vergeet niet je batterijen te vervangen of een extra setje mee te nemen

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je gaat vissen, maar toch heb je ze nodig: batterijen en / of accu's voor bijvoorbeeld boten, dieptemeters, voerboten, beetmelders, etc. Wij hebben een groot assortiment in allerlei accu's en batterijen voor de hengelsport. Elke hengelsporter kan bij batterijkopen.nl terecht voor kwaliteit en advies. Uiteraard is de keuze vaak afhankelijk van vele factoren.


Accu's voor boten

Er zijn vele soorten boten die worden gebruikt tijdens het vissen. Zeker als je ver uit de kant vist is een goede stevige boot essentieel. Anderen gebruiken rubberbootjes vaak met elektromotor. Kortom vele soorten boten en vele soorten accu's voor boten. Veel boten beschikken over een startaccu, uiteraard om de boot mee te starten. Daarnaast beschikken boten over een of meerdere accu's om de boot van stroom te voorzien. Stroom die nodig is voor bijvoorbeeld verlichting, laptop, radio, koelkast enzovoorts.


De accu's die nodig zijn om de boot te starten zijn:

Accu's die de boot van stroom voorzien:

 • deep cycle accu's - uren lang stroom met een deep cycle accu
 • Zwaar cyclisch - elektrisch varen met de beste heavy duty accu's
 • Extreem cyclisch - speciaal voor extreem cyclisch gebruik
 • gel accu's - betere weerstand met gel accu's
 • Optima Yellow accu's - Optima YellowTop voor ultra snelle respons
 • Optima Blue accu's - Optima BlueTop zijn krachtige scheepvaart accu's

 • Accu's voor voerboten

  Een elektronische voerboot wordt veel gebruikt. Met een afstandsbediening vaar je de op afstand bestuurbare boot exact naar de stek en met een druk op de knop laat de voerboot al het voer vallen. Er zijn ook voerboten die voorzien zijn van een dieptemeter en GPS. Maar deze voerboot kan niet varen zonder geschikte batterij of accu. Uiteraard is het afhankelijk van het type voerboot welke accu erin gaat, maar vaak worden de cyclische AGM accu's toegepast. De cyclische levensduur van een AGM loodaccu is 3 keer zo lang dan een klassieke accu. Uiteraard met uitstekend cyclisch vermogen en onderhoudsvrij, lekvrij.


  Accu's voor dieptemeters

  Dieptemeters zijn ideaal om meer informatie te krijgen over de diepte van het water, het bodemverloop en de aanwezigheid van vis op je stek. Dan is het natuurlijk wel zo handig om tijdig de accu te vervangen of extra mee te nemen, zodat je altijd je dieptemeter kunt gebruiken. Ook bij dieptemeters is het afhankelijk van het type welke accu wordt toegepast. De keuze van je accu stem je af op verschillende factoren. Je kijkt bijvoorbeeld eerst hoeveel Ampère of Watt je dieptemeter gebruikt. En wat voor scherm heeft de dieptemeter? Een kleuren scherm gebruikt bij volle verlichting veel meer ampère dan een zwart/wit toestel. Meestal worden de 12 volt cyclische AGM accu's gebruikt, vanwege het compacte formaat en relatief lichte gewicht zijn deze accu's zeer geschikt voor de aanvoer van uw dieptemeter.


  Batterijen voor beetmelders

  Beetmelders geven signalen af tijdens een aanbeet. Zeker als je gaat nachtvissen is een beetmelder essentieel. Het is aan te raden om altijd reserve batterijen mee te nemen, om te voorkomen dat je beetmelders het halverwege de vissessie niet meer doen, omdat de batterij leeg is. Ook hierbij geldt dat het afhankelijk is van het type beetmelder welke batterijen nodig zijn. De meest voorkomende zijn: Duracell E23A 8LR23 batterij alkaline 12V / 55mAh, 9 Volt batterijen en AAA batterijen.


  Accu's en batterijen voor hengelsporters koop je bij batterijkopen.nl

  Een heerlijk dagje vissen is niet compleet zonder extra batterijen en accu's van batterijkopen.nl. Of zijn de accu's en batterijen aan vervanging toe? Wij hebben een enorm assortiment in batterijen en accu's voor de hengelsport. Is je accu of batterij op voorraad en bestel je deze voor 15:00 uur, dan wordt deze dezelfde dag nog verstuurd en de volgende werkdag al bezorgd! Staat je accu of batterij er niet bij of weet je niet welke je moet kiezen? Neem contact op met onze specialisten via de chat, het contactformulier, telefonisch (+31) (0)88-5008420 of via mail info@batterijkopen.nl. Wij helpen je graag met de juiste oplossing!