Iedereen heeft het wel eens: de batterij van je smartphone gaat snel leeg precies op het moment dat je je telefoon het hardst nodig hebt. Voor dit probleem zijn er een paar handige tips om het tegen te gaan.


1. Zet de energiespaarstand aan.

Voor het geval dat het vandaag een drukke dag wordt en je je telefoon niet hoeft te gebruiken, schakel dan de energiebesparingsstand aan. In deze stand worden er functies uitgeschakeld die veel energie gebruiken, waardoor je minder snel je batterij hoeft op te laden.

Ga via je telefoon naar Instellingen en kies voor Batterij. Ga dan naar Energiebeheer en zet de Energiespaarstand aan.


2. Verlaag de helderheid van de telefoon.

Smartphones hebben een groot beeldscherm en als de helderheid erg hoog staat, dan gaat het batterijpercentage snel omlaag. Stel daarom in dat de helderheid een paar standjes lager gaat, zodat je minder snel je telefoon hoeft op te laden. Om dit proces te versterken kun je ook nog een donkere achtergrond in plaats van een lichte achtergrond instellen.

Swipe van boven naar beneden (of andersom) op je beeldscherm. Je ziet dan hoe hoog de helderheid staat en hoe ver je dat kunt verlagen.


3. Zet de functies die je niet nodig hebt uit.

Wanneer je geen WiFi, bluetooth, GPS of 4G nodig hebt, schakel die functies dan uit. Ook al gebruik je de functies niet, het verbruikt nog steeds wel energie.

Ga via je telefoon naar Instellingen en schakel dan de onnodige functies uit.


4. Synchroniseren van apps uitzetten.

Als je maar een paar keer per dag je sociale media checkt, dan is het een goede oplossing om die apps niet continue te laten verversen en dus het synchroniseren uit te zetten.

Ga eerst naar Instellingen en vervolgens naar Accounts. Vanaf daar kun je aangeven wanneer je je sociale media wilt verversen.


5. Schakel tijdens het aanraken van het scherm de trillingen uit.

Als je veel aan het typen bent op je telefoon en de trillingen staan aan, dan gaat het batterijpercentage snel omlaag. Om je telefoon te laten trillen heeft dat energie nodig, dus als je veel typt dan verbruikt dat erg veel energie.

Je kunt dit uitzetten door via Instellingen naar Geluid te gaan. Daar kun je ‘trillen en tikken’ uitzetten. Nadat je dit hebt gedaan verbruikt je telefoon waarschijnlijk veel minder energie. En hoef je je telefoon niet zo snel op te laden.


6. Gebruik een powerbank.

Als je batterij bijna leeg is terwijl je aan het reizen bent en je je telefoon niet op kunt laden, dan is een powerbank de perfecte oplossing. Het enige wat je moet doen is er voor zorgen dat de powerbank is opgeladen voordat je bijvoorbeeld op reis gaat. Dat doe je door de powerbank via een kabeltje in de usb-aansluiting van de computer te doen. Je kan de powerbank ook via het stopcontact opladen, maar dat heb je wel een stekker nodig.

De reden dat een powerbank de beste oplossing is, is omdat je het makkelijk via een kabeltje in je telefoon kan stoppen. Je telefoon is dan ook binnen een paar uur weer helemaal 100%.


Vanaf nu hebben we ook nieuwe powerbanks van Taurac.


Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 088-5008420, mailen naar info@batterijkopen.nl of te chatten.