5 tips waardoor je oplaadbare batterijen langer meegaan

 

Oplaadtips voor je batterijen

Ken je het geheugeneffect van een batterij? We leggen het nog even uit. Het was altijd zo dat een oplaadbare batterij eerst helemaal leeg moest zijn voordat je hem weer zou opladen, anders zou de capaciteit van de batterij achteruit gaan. Het waren de Nikkel-cadmium (NiCd) batterijen waar dit verschijnsel zich voordeed. Echter geldt dit niet voor de huidige batterijen, dit zijn Li-ion en NiMH batterijen. Deze batterijen moet je juist opladen voordat ze helemaal leeg zijn.


Wij willen je tips meegeven hoe je oplaadbare batterijen het beste kunt opladen. Ze hoeven dus niet zoals vroeger eerst helemaal leeg te zijn.


Tip 1 - de batterij hoeft niet leeg te zijn om het op te laden

Laad de batterij van het apparaat op als er nog ongeveer 40% in zit.


Tip 2 - de batterij hoeft niet helemaal opgeladen te worden

Je hoeft de batterij niet op te laden tot 100%. Het maakt voor de levensduur niet zoveel uit, maar het kost veel tijd om het laatste stuk tot 100% op te laden.


Tip 3 - de batterij kun je beter meerdere keren opladen

Je kunt de batterij beter meerdere keren opladen dan in één keer helemaal.


Tip 4 - een snellader laadt snel op maar is niet goed voor de batterij

Gebruik niet te vaak een snellader om de batterij in zeer korte tijd op te laden. Een snellader kan de levensduur van de batterij verminderen, omdat er meer warmte wordt geproduceerd en dat kan schadelijk zijn voor de batterij.


Tip 5 - laat de batterij niet constant aan de oplader zitten

Laad apparaten met een NiMH batterij pas op als het rode lampje gaat branden en laat de stekker niet de hele tijd in het stopcontact zitten. Het is niet goed voor NiMH batterijen om constant aan de oplader te liggen.


Oplaadbare batterijen kopen?

Oplaadbare batterijen zijn uitermate geschikt voor apparaten die je dagelijks veel gebruikt. Bij het herladen van een oplaadbare batterij zullen de chemische processen in de batterij omkeren ten opzichte van het ontladen van de batterij. Batterijkopen.nl levert oplaadbare batterijen in vele soorten en maten bijvoorbeeld een AA, AAA en 9V. Wij leveren ook de batterijlader, zodat je altijd opgeladen batterijen in huis hebt! Is je oplaadbare batterij op voorraad en bestel je deze voor 15:00 uur, dan wordt deze dezelfde dag nog verstuurd en de volgende werkdag al bezorgd! Staat je oplaadbare batterij er niet bij of weet je niet welke je moet kiezen? Neem contact op met onze specialisten via de chat, het contactformulier, telefonisch (+31) (0)88-5008420 of via mail info@batterijkopen.nl. Wij helpen je graag met de juiste oplossing!Bron: MilieuCentraal